FJ Software Foren-Übersicht  
 Homepage   •  Suchen   •  FAQ   •  Mitgliederliste   •  Registrieren   •  Login
 UCS2 mode Nächstes Thema anzeigen
Vorheriges Thema anzeigen
Neues Thema eröffnenDieses Thema ist gesperrt, du kannst keine Beiträge editieren oder beantworten.
Autor Nachricht
ML
Gast





BeitragVerfasst am: Mi Jun 21, 2006 10:21 Antworten mit ZitatNach oben

I apologise if this has been queried before. I am now using version 1.4.5 and have not experienced this in previous versions. I sometimes type my sms’s in Word to get them spell checked, however when I Paste them over into the MPE sms interface the ‘Standard’ sms mode is switched to UCS2 mode. As UCS2 only uses 70 characters it says my sms will be sent using more sms’s than I would normally send using the standard mode. I have sent myself one of these messages and they look no different (no flashing or blinking (Is this a possibility with MPE?)). My question is can I manually switch sms modes and will I really get charged for the extra sms’s that are being sent, or is it really just sending a normal sms? Thanks for your response in advance.

ML
spky
Gast





BeitragVerfasst am: Mi Jun 21, 2006 11:36 Antworten mit ZitatNach oben

That's because your sms is using special characters (like á, í, etc) so it has to be encoded in UCS2 wich use more info for each character in the sms. Solution? Use normal character even if it's not write in the right way Wink
ML
Gast





BeitragVerfasst am: Mi Jun 21, 2006 12:02 Antworten mit ZitatNach oben

No, I'm not using special characters, I promise. I thought this might be the case when I first encountered the issue, and have made special provisions to ensure that this is not happening. Unless there is something happening in the clipboard which might be interpreting the data as 'special' because this also happens when I paste from notepad.

Thanks for the response though. Very Happy

ML
FJ
Site Admin


Anmeldedatum: 15.02.2006
Beiträge: 30672
Wohnort: Tirol

BeitragVerfasst am: Do Jun 22, 2006 19:11 Antworten mit ZitatNach oben

Please give me an example-text so i can test it.
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht sendenE-Mail sendenICQ-Nummer
ML
Gast





BeitragVerfasst am: Sa Jun 24, 2006 21:02 Antworten mit ZitatNach oben

Thanks for the reply FJ, How would I do this? I have tried to replicate this error on another PC and have been unable to. Could this be a setting somewhere in the OS regarding my clipboard? I will do some screen shots documenting this issue. Once again, thanks for the reply FJ.

ML
ML
Gast





BeitragVerfasst am: Mi Jun 28, 2006 16:10 Antworten mit ZitatNach oben

OK, I’ve figured it out. When I’m copying text from Word which has an apostrophe or any other character other than text and paste into a message in MPE, the character is interpreted as a special character. However when I remove these characters manually, and replace them with the same character (except typed from MPE) it turns the message back into a standard sms.

ML
FJ
Site Admin


Anmeldedatum: 15.02.2006
Beiträge: 30672
Wohnort: Tirol

BeitragVerfasst am: Mi Jun 28, 2006 16:39 Antworten mit ZitatNach oben

I tried it out with word - it worked everything right. Please tell me which characters raise the error. Are they languagespecific or are thei Standard-ASCII-Characters ? I tried it also with chars like . ; : , - _ '
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht sendenE-Mail sendenICQ-Nummer
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:      
Neues Thema eröffnenDieses Thema ist gesperrt, du kannst keine Beiträge editieren oder beantworten.


 Gehe zu:   



Nächstes Thema anzeigen
Vorheriges Thema anzeigen
Du kannst keine Beiträge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beiträge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht mitmachen.

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Alle Zeiten sind GMT + 1 Stunde
Deutsche Übersetzung von phpBB.de